OM OS

ExpandingCanvas – når lyd og billede er to sider af samme sag

Billeder, der styrer musik. Klange, der går i penslen. Eller en stor smeltedigel af kontrast, samklang og nuancer, der skaber ny mening?

Det er ikke let at få hold på ExpandingCanvas. Men det behøver du heldigvis heller ikke. Du kan bare læne dig tilbage og nyde det

ExpandingCanvas er en idé om sammensmeltning mellem musik og billedkunst. En idé om at gøre musik synlig og billedkunst hørbar. En udveksling af motiver, en instrumentering af farveskalaer. Et lydmaleri. En billedkunst-cert.Idéen fik performer Tine K. Skau i 2015. Den udvikledes i samarbejde med billedkunstner Karen T det følgende år med produktioner som MotionEmotion og TRIPTYCON. Fra 2017 er produktionerne Juleevangeliet, Påskeevangeliet, Englebilleder og Pinsefortællinger skabt i triosamarbejde med performer Kai Stensgaard. 

Fra og med august 2020 træder Karen T ud af ensemblet og billedkunstner Karsten Auerbach www.auerbach-art.dk svinger penslen til nye rytmer i ExpandingCanvas.

Karsten Auerback

Jeg er fuldtids billedkunstner og har optrådt som stand-up maler i over 25 år.
Det har ført mig ud til mange steder hvor kunsten normalt ikke kommer: fabrikker, sygehuse, hjemløse, direktørgange, møder, konferencer – og også kirker, hvor jeg har malet under gudstjenester og koncerter.
Min lyst og nysgerrighed på at tage kunsten med ind i samarbejder med helt andre fagligheder er blevet prisbelønnet af Erhvervsstyrelsen (2001) og Tuborgfonden (2004).
Jeg laver kunstprojekter, hvor helt almindelige børn, teenagere eller voksne kan tænke, udtrykke sig, og undersøge deres virkelighed gennem billeder. Det har jeg også gjort i folkekirken i næsten 10 år; mest for konfirmander, minikonfirmander og i samarbejder omkring folkeskolens religionsundervisning. Nogle gange arbejder vi individuelt og laver ting, der kan tages med hjem. Andre gange skaber vi midlertidige eller blivende udsmykninger til kirkerummet sammen eller større kunstinstallationer, som kan indgå i gudstjenesten.
Når jeg arbejder for mig selv på mit atelier er jeg optaget af at sætte billeder på nogle af de store, vigtige ting, som ofte er usynlige – som fx tro, håb og kærlighed.

www.auerbach-art.dk

 

Tine K Skau

 

Kai Stensgaard

Jeg er marimbasolist, slagtøjsspiller og komponist. Har udviklet en speciel 6-kølleteknik, hvor jeg spiller med hele seks køller på marimbaen i stedet for de traditionelle fire. Er desuden medopfinder af aluphonen, som er et vigtigt instrument der tilføjer helt nye klange til ExpandingCanvas.

Igennem de seneste 20 år  har marimbaen bragt mig til Europa, Japan, Taiwan, USA, Mexico, Argentina, Chile og Puerto Rico.

Jeg har modtaget musikpriser og udgivet 7 CD’er, 2 DVD´er, en lærebog i 6 kølle marimba teknik samt mange kompositioner for marimba, som nu spilles af marimbaspillere over hele verden.

 www.kaistensgaard.com