”Alle børn laver redundans – de oversætter det ene kreative sprog til det andet: Musik til billede til bevægelse til ord til form til følelse til musik – jeg er bare blevet ved. Endelig, at se sin musik via ExpandingCanvas er en “dream come through”,” siger Tine K. Skau.

Alle børn laver redundans – de oversætter det ene kreative sprog til det andet: Musik til billede til bevægelse til ord til form til følelse til musik – jeg er bare blevet ved.
Har så længe jeg overhovedet kan huske, hørt musik i billeder og set billeder i musik.
Musik i digte, korte og lange episke tekster, i samtaler, landskaber, sociale relationer, oplevelser.
Tonerne er bestemt ikke altid smukke – de er tit forstyrrende og i vejen – men de er der. Uafviselige.

ExpandingCanvas er derfor en “dream come through”.
Bogstaveligt og som en uundgåelig del af min performerkarriere.

Klangfarverne har naturligvis taget kulør af min skoling som musiker og musikperformer igennem mere end 30 år. Jeg er formelt set uddannet blokfløjtist fra Det Fynske Musikkonservatorium, men specielt mit arbejde i det musikdramatiske ensemble TRIOfabulas forestillinger, har ført til erfaring på mange andre blæseinstrumenter: Saxofoner, klarinetter, fagot, messinginstrumenter, vidunderlige instrumenter fra Kina og Japan, sjældne og særlige blæseinstrumenter ….
Den keltiske musik og 6 år i kvartetten WillowTree har plantet whistles i alle størrelser permanent i mit musikalske udtryk!
Jeg har et stort hjerte for den klassiske musik, den keltiske musik, moderne kompositionsmusik og den frie improvisation. Jeg kan også virkelig godt lide Dolly Parton, Dexter Gordon, bigbandmusik og Edinburgh Tattoo…
I det hele taget er klang et issue for mig. Hele vejen igennem – som komponist, arrangør, instruktør, manuskriptforfatter, scenograf.
Jeg elsker tibetanske syngeskåle, klokker, didgerido, jødeharpe, tempura, shrutibox, kellhorns …
Hvor der er muligheder, er der valg – og de skal træffes med helheden rungende i hovedet.

Jeg er så heldig at have mange inspirerende og sindsygt dygtige spillemakkere: multiinstrumentalist Guy Moscoso, klarinettist Anja Præst Mikkelsen, akkordeonist Lisa Balle og sanger Kristine Ejler Ernst fra bl.a.TRIOfabula. Trompetist Jakob Holdensen, guitarist Frey Klarskov i HALFDANensemblet. Saxofonist Carsten Sindvald, og sidst men ikke mindst marimbaspiller og komponist Kai Stensgaard i bl.a. BarokChok.
Kai er ikke blot marimbaspiller på verdensplan – han har også en følsom lysteknisk forståelse og en usvigelig nysgerrighed på anderledes musikprojekter.
Derfor er det en stor glæde, at han er ExpandingCanvas tredjemand ifbm kirkekoncerter og store opgaver alle steder, hvor rummet kan bære en musikalsk lys-holdning.

Musikken i ExpandingCanvas hører uløseligt sammen med Karen Ts kunst. Musikken er blevet til parallelt: Skitser fra os begge, frihåndsøvninger med improvisation, færdige motiver med partiturkompositioner.
Forvandlingsbilleder og forvandlingsmusik.
I det hele taget, har ExpandingCanvas været en rejse i to kunstneriske paralleluniverser – jeg har muligvis en bred musikalsk palette, men det har Karen T godt nok også!

Teknisk set arbejder jeg en del af kompositionerne op i loops, hvor jeg ligger lag på lag. Jeg bruger forskellige modulationspedaler for et mere præcist musikalsk sprog og jeg bruger alle facetter af mine klanglige muligheder. Kontrast. Samklang. Kategorier af nuancer.

Tines CV