GALLERIER

ExpandingCanvas løser med glæde opgaver for gallerier. Vi spiller enten egne værker eller bestillingsværker som interagerer med galleriets udstillinger.

Da ExpandingCanvas i den grad er levende nutidskunst og ikke laver replica/kopikunst, så er forhåndssamtaler altid inkluderet i vores tilbud.

En aften med Expanding Canvas i Galleri Spor 1, Brande.

“Projektet var og er en event med maleri, musik og videoprojektion af et fælles værk, hvor elementerne “Tro”, “Håb” og “Kærlighed” udføres af gruppen “Expanding Canvas” bestående af billedkunstner og skulptør Karen T, musiker og komponist Tine K. Skau samt marimbaspiller, lyd- og lysmand Kai Stensgaard.

Karen T. malede med balletagtige håndbevægelser sine finurlige og farvestrålende kunstværker på en lysgennemskinnelig glasplade, hvorfra de med kamera og projektor blev vist på en væg i vores udstillingsrum, samtidig med at Tine K. Skau efter tur spillede på flere af sine 80 blæseinstrumenter fra rundt om på kloden. Hun blev tydeligt inspireret af billedprojektionerne på væggen til både stille og kraftfuld musik støttet af en elektronisk rytmegruppe, og derved geninspirerede hun Karen T. til viderebearbejdning af værket på glaspladen. I pausen mellem de 3 elementer “Tro”, “Håb” og “Kærlighed”, hvor Karen T. viskede pladen ren, spillede Kai Stensgaard på marimba og på et selvkonstrueret ”klokkespil” rolige, yndefulde harmonier og melodilinier, som øgede forventningerne til næste element.

Men ord kommer til kort, hvis man vil forsøge at beskrive den fortættede stemning og samhørighed der var mellem kunstnerne og mellem dem og publikum og som også viste sig i de gode samtaler mellem kunstnere og publikum efter forestillingen. En dejlig aften sammen med dedikerede kunstnere som helt tydeligt er på bølgelængde og i samklang med hinanden. Det bliver spændende at følge deres udvikling i denne gruppe”

Søren Chr. Bøttger, foreningen Kulturremisen, Brande.